Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 300 gram (verse) zalm
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • sap van één citroen
  • dille
  • peper & zout
  • quinoa of rijst voor erbij

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en hol de courgette uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees van de courgette en de ui fijn en bak deze samen glazig in een wokpan.

Voeg de zalm – gesneden in kleine blokjes – toe, samen met de geitenkaas, sap van een halve citroen en lekker veel dille. Roer goed door tot de geitenkaas een beetje is gesmolten en breng op smaak met een beetje zout en veel peper. Verdeel het mengsel over de twee helften courgette en zet in de oven voor ca. 20 minuten tot de zalm gaar is.

Kook ondertussen de quinoa of rijst gaar. Breng de quinoa/rijst op smaak met het overige citroensap en weer dille.

Leg op elk bord een halve courgette samen met de quinoa/rijst. Eet smakelijk!