Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 3 el arachideolie
  • 300 g zalmfilets
  • 4 el sojasaus
  • 2 kropjes baby romainesla
  • 2 cm gember
  • 400 g wokgroenten
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el sesamolie

Bereidingswijze

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Blus de laatste minuut de zalm af met de sojasaus. Breng op smaak met peper.

Snijd ondertussen de baby romainesla in reepjes en leg de helft op een schaal. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de gember en wokgroenten 2 min. Voeg de gembersiroop, sesamolie en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

Meng de quinoa en de rest van de sla door de de wokgroenten en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.