35 MIN
4 PERSONEN

Deze verrassende rösti van zoete aardappel is heerlijk en gezond! In combinatie met de fetacrème en de avocado is dit ideaal als lichte lunch.
INGREDIENTEN
*  800 g zoete aardappelen
*  2 teentjes knoflook, geperst
*  2 avocado's, in blokjes
*  1 limoen, geperst
*  3 eieren
*  200 g feta
*  200 ml Griekse yoghurt
*  3 el olijfolie
*  4 takjes koriander, afgeritst
*  2 el komijnzaad
*  1 snufje cayennepeper
*  peper en zout
BEREIDING
* Schil de zoete aardappels, en maak er slierten van met een spiralizer. Hak deze slierten grof, zodat je slieren van ongeveer 3 cm hebt.
* Meng de sliertjes in een kom met de eieren, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, de komijnzaadjes, peper en zout.
* Meng de feta met de Griekse yoghurt en de cayennepeper in een blender tot een fijne crème.
* Besprenkel de blokjes avocado met het limoensap.
* Verhit de overige olijfolie in een pan. Vorm bolletjes van het zoete aardappel mengsel en duw plat met een lepel. Bak ze 5-10 minuten gaar in de pan.
* Serveer de rösti met de fetacrème, blokjes avocado en korianderblaadjes.