De afslankingsprogramma’s van Just U zijn gebaseerd op twee belangrijke pijlers: bewegen en gezond eten. Het bewegingsluik draait vooral rond de pronkstukken in onze studio’s, onze Infraslim infraroodcabines. Die zijn uitgerust met 17 infraroodlampen en we trainen met hand- en beengewichten als weerstand afgestemd op uw persoonlijk programma. Een gouden combinatie die ervoor zorgt dat je aan 2 korte sessies per week al voldoende hebt om het gewenste aantal kilo’s te verliezen en een mooi figuur tevoorschijn te oefenen. Hoe die infraroodlampen juist hun werk doen? Dat leggen we je graag uitgebreid uit.

Heilzaam opwarmingseffect 

De infrarood in onze cabines dringen 4 tot 6 centimeter diep in het lichaam. Die diepe indringing triggert een opwarmingseffect in het spierweefsel van de inwendige organen, met gezonde gevolgen voor je hele lichaam:

– je hartslag verhoogt, waardoor je conditie vanzelf verbetert
– je spierweefsel warmt op, waardoor je tijdens en na het oefenen geen last krijgt van spierpijnen en -letsels

Dit effect van de infrarood in de cabine maakt opwarmingsoefeningen bovendien overbodig.

Natuurlijk afkoelingsproces with benefits

De inwendige opwarming van je lichaam heeft nog een bijkomend positief effect. Je lichaam zal zijn temperatuur namelijk spontaan willen doen zakken. Daarom treden er afkoelingssystemen in werking, waarvan zweten er een is. We kunnen gemakkelijk enkele redenen opsommen waarom zweten zo nuttig is als je aan je figuur werkt.

Calorieverbruik
Tijdens één oefensessie zweet je gemiddeld 1200 kcal uit. Het vocht dat je daarbij verliest, vul je nadien gewoon weer aan door voldoende water te drinken.

Grondige reiniging
Door te zweten wordt je lichaam vanbinnen en vanbuiten helemaal gereinigd. Heel wat gifstoffen vloeien samen met het zweet uit je lichaam.

Strakkere huid
Cellulitis is een gelachtige substantie onder de huid, opgebouwd uit afvalstoffen, vet en water. Door te zweten wordt het vet afgevoerd, met een strakkere huid als resultaat.

Boost voor metabolisme en weerstand

Infrarood stimuleren niet alleen je metabolisme (waardoor je op termijn sneller calorieën verbrandt), maar ook je weerstand. Verkoudheden, infecties en reumatische ziektes genezen daardoor veel sneller. In de medische wereld wordt infrarood ook met goede reden ingezet voor verschillende behandelingen. Met infrarood bestrijden dokters onder meer symptomen van menopauze (depressiviteit, hoofd- en buikpijn), artritis, schouderstijfheid, slapeloosheid, spierpijnen en gespannenheid.

Ook voor Fibromyalgie-, reuma- en rug patiënten is er de mogelijkheid programma’s te personaliseren waardoor ook U fijn de kans krijgt pijnloos te kunnen sporten.

Verbeterde huiddoorbloeding

Je huiddoorbloeding is verantwoordelijk voor de opbouw van nieuwe cellen en een vlotte afvoer van dode cellen. Infrarood optimaliseren dat proces, hetgeen jou een zachte en gladde huid oplevert (vergelijkbaar met het effect van een bodyscrub). Bovendien bevorderen infrarood de elasticiteit van je huid. Verlies je tijdens je oefensessies veel kilo’s? Dan nog blijft je huid mooi strak.

 

Wil je zelf het gezonde effect van infraroodstralen ervaren? Maak dan een afspraak voor een gratis lichaamsanalyse en wij bespreken graag uw mogelijkheden en stellen graag vrijblijvend uw advieskuur voor.