• 2 porties

  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ronde courgettes

  • 1 klein sjalotje, fijngehakt

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Zwarte peper

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 8 half-zongedroogde tomaatjes, in stukjes

  • 100 gram feta, in stukjes

  • Verse oregano of basilicum

  • 1 eetlepel amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze helemaal uit met een lepeltje.

  3. Doe wat olijfolie op de bovenste randen en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Snijd het vruchtvlees van de courgette en de hoedjes in kleine stukjes.

  5. Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak een 5-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper.

  6. Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  7. Schep de courgettemengeling uit de pan en doe in een kom.

Verder met de tomaat, feta en pijnboompitten:

  1. Voeg de stukjes gedroogde tomaat, feta en de pijnboompitten toe en meng voorzichtig.

  2. Schep alles in de courgettes en werk af met de verse oregano of basilicum.

  3. Werk af met wat amandelschilfers. Bak nog 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

  1. Als je geen ronde courgettes kan vinden, gebruik dan gewone courgettes die je middendoor snijdt en uitlepelt.