• 10 porties

  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 150 g havervlokken

  • 60 g amandelen, grof gehakt

  • 70 g kokos, gemalen

  • 60 g gedroogde cranberries (of gedroogde blauwe bessen, rozijnen, ...)

  • 30 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. Mix de bananen of plet ze met een vork.

  3. Voeg de havervlokken, amandelen, de kokos en het gedroogd fruit toe en meng goed.

  4. Smelt het kokosvet op een laag vuurtje en meng met de andere ingrediënten.

  5. Leg bakpapier op een bakplaat en doe het mengsel in bakringen.

  6. Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

  1. Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintolerantie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking. Je kan de havervlokken ook vervangen door quinoa- of boekweitvlokken.