Vermits er deze week wat fout gelopen is tijdens de Weight Loss Challenge waardoor de recepten niet dagelijks geladen zijn op FB zet ik ze hier alvast even op een rijtje voor jullie!

Smakelijk!

 

Snelle waldorfsalade voor de lunch

Lunchgerecht, 1 persoon. 

Ingrediënten:

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 middelgrote wortels
  • 50 gram gerookte kipfilet
  • 6 walnoten
  • 1 appel
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

  • Snijd de bleekselderij en de appel in stukjes (laat de schil van de appel zitten).
  • Rasp de wortelen.
  • Doe de bleekselderij, appel en wortel in een kom, sprenkel het citroensap erover en roer de ingrediënten goed door elkaar.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en voeg toe.
  • Roer de yoghurt erdoor. 
  • Bestrooi met de walnoten

Tip: Deze salade is zeer geschikt om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Bewaar de salade tot gebruik in een afsluitbaar bakje in de koelkast. Neem de walnoten apart mee en voeg deze pas toe vlak voor gebruik.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 17 g eiwit, 27 g koolhydraten, 31 g vet (waarvan 3 g verzadigd vet), 6,6 g vezel, 1,3 g zout, 475 kcal. 

 

Spinaziesalade met avocado en aardbeien

Lunchgerecht, 1 persoon

Ingrediënten:

  • 100 gram verse spinazie
  • 10 aardbeien
  • 1/2 avocado
  • 1 handjes pistachenoten
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • peper naar smaak

Bereiding:

  • Verdeel de spinazie over een bord
  • Snijd de aardbeien in vieren en voeg toe aan de spinazie
  • Snijd de avocado in stukjes en voeg toe aan de spinazie en aardbeien
  • Strooi de nootjes erover
  • Als laatste sprenkel je de balsamico-azijn over het geheel
  • Maal er peper over naar smaak

Tip: Neem je deze salade mee, houd dan de nootjes en de dressing apart en voeg deze toe vlak voor gebruik.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 11 g eiwit, 15 g koolhydraten, 28 g vet (waarvan 3 g verzadigd vet), 10 g vezel, 0,4 g zout, 383 kcal. 

 

Frisse koolsalade

Lunchgerecht, 1 persoon

Ingrediënten:

  • 100 gram fijn gesneden witte kool
  • 100 gram fijn gesneden rode kool
  • 100 gram julienne geraspte wortel
  • 1 eetlepels halvanaise
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje ongezouten amandelen

Bereiding:

  • Snijd of rasp de witte kool, rode kool en geraspte wortel in fijne reepjes.
  • Meng in een kom de halvanaise, magere yoghurt met het sap van de limoen.
  • Voeg de fijn gesneden groentes toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg een handje rozijnen toe en zet koud tot gebruik.
  • Voeg vlak voor gebruik een handje gehakte amandelen toe.

Tip: Deze salade maak je in een handomdraai als je voorgesneden groente gebruikt.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 11 g eiwit, 34 g koolhydraten, 22 g vet (waarvan 2 g verzadigd vet), 11 g vezel, 0,5 g zout, 411 kcal. 

 

Rosbief-witlofsalade


Lunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

  • ca. 200 g rosbiefplakjes naturel (vleeswaar)
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 4 stronkjes wit- of roodlof
  • 50 g tuinbonen
  • 1 bosje radijs
  • 2 el pijnboompitten
  • snufje cayennepeper

Bereiding:

  • Mix honing, olie en azijn met wat peper en zout tot een dressing.
  • Halveer de witlof/roodlof, verwijder de kern en snijd in grove stukken.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze evt. doormidden.
  • Meng de radijs met de tuinbonen en witlof/roodlof. Mix met de rosbiefplakjes.
  • Bestrooi met de pijnboompitten en wat cayennepeper naar smaak.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon Kcal: 274 / Vet: 16,5 g / Verz. vet: 2,9 g / Eiwit: 17,3 g / Kh: 12,4 g / Vezels: 2,2 g

 

Tropische salade met kip, paprika en ananas

Lunchgerecht, 4 personen
 

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 4 ananasringen/schijven
  • 1/2 komkommer
  • 3 bosuitjes
  • 75 g kropsla/botersla
  • 2 puntpaprika's
  • 4 flinke eetlepels magere yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • citroensap

Bereiding:

  • Mix de yoghurt met het kerriepoeder, en wat citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Bak de blokjes kipfilet gaar met wat peper en extra kerriepoeder. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de bosui in ringen. Bak even mee met de kip.
  • Doe het geheel in een kom en voeg de komkommer (in stukjes) en ananas (in stukjes) toe. Roer de dressing erdoor en klaar.
  • De salade is zowel lauwwarm als koud heerlijk!


Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 25,3 g eiwit, 15,9 g koolhydraten, 3,3 g vet (waarvan 1,2 g verzadigd vet), 3,3 g vezel, 206 kcal.