Benodigdheden

  • 4 biologische of scharreleieren
  • 500 g bloemkoolroosjes (bijv. diepvries)
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400g, naturel)
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 g kikkererwten (blik of pot)
  • 125 ml zure room / sour cream
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • Komijnpoeder
  • Korianderzaad
  • Kaneel

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, de rijst volgens gebruiksaanwijzing en de bloemkoolroosjes beetgaar. Snipper de ui en bak deze in 2 el vloeibare margarine. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui. Maak een mengsel van 3 tl gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 3 tl komijnpoeder, 2 tl gemalen korianderzaad en 2 tl kaneel. Voeg aan het tomaat-ui-mengsel toe en laat warm worden. Doe de gekookte bloemkool en de uitgelekte kikkererwten bij het mengsel en roer de sour cream erdoor. Eet samen met de gekookte rijst en het eitje.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 22 g eiwit, 76 g koolhydraten, 15 g vet, waarvan 6 g verz. vet, 12 g vezels, 550 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 250 gram groente binnen(*)