Hoofdgerecht, 2 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 kleine spitskool (circa 500 g)
  • 1 rode paprika
  • 100 g diepvries doperwtjes
  • 150 g mie
  • 1 el olie
  • 200 g gekruide tofu roerbakreepjes
  • ½ el kerrie
  • 1 dl groentebouillon
  • sojasaus
  • 2 el pinda’s

 

Bereiding:

  • Was de spitskool onder de kraan. Snijd hem in de lengte door, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Snijd de kool in repen.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten.
  • Voeg de spitskool, paprika, doperwten en kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  • Giet bouillon erbij en laat de groente in circa 8 minuten verder gaar stoven.
  • Voeg de mie toe.
  • Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 37,7 g eiwit, 83,5 g koolhydraten, 21,2 g vet (waarvan 3,5 g verzadigd vet), 16,2 g vezel, 1,3 g zout, 707 kcal.