Honger zit tussen je twee oren

Honger zit tussen je twee oren

Echt waar?

Het is een heel gewone werkdag. Ben lekker aan het werk en rond een uur of tien begint mijn maag te knorren. Leeg. Daar moet wat in. Ik krijg honger (of trek). Dus ga ik eten. Maag vol, honger weg.

Je kiest iets lekkers, ongezonds, omdat iedereen het doet

Je kiest iets lekkers, ongezonds, omdat iedereen het doet

Je bent het jaar goed gestart: je nam je voor dat je alleen op zondag nog snoept; en dan met mate, dus niet meer die hele zak chips. Of dat grote tablet chocolade. En het gaat je goed af. Afgelopen weekend kon je moeiteloos het snoepen zelfs weerstaan! Maar nu heb je het lastig. Je bent uit eten met je partner, met vrienden

TOP DUO'S OP JE BORD

TOP DUO'S OP JE BORD

Heel wat voedingsmiddelen zijn van nature gezond, maar wist je dat ze, door ze te combineren met andere ingrediënten, nog gezonder worden? De voedingsmiddelen gaan elkaars goede eigenschappen versterken of zorgen ervoor dat de actieve plantenstoffen optimaal door het lichaam worden opgenomen.

Vetten: wat is goed, wat is slecht?

Vetten: wat is goed, wat is slecht?

Over vetten is het laatste woord nog niet gezegd. De angst voor vet zit er bij veel mensen in. Dat hoor ik bijna elke dag! Maar goede vetten zijn broodnodig voor een gezond leven. Wat zijn nu goede vetten en wat zijn slechte? Weet je niet meer de welke? Een overzicht!

Snel je oude figuur weer terug

Snel je oude figuur weer terug

Snel en effectief afvallen na zwangerschap

Wij helpen jonge moeders weer aansterken en de overtollige zwangerschaps kilo’s snel weer kwijtraken. Maar wacht niet te lang. Hoe eerder je begint met afvallen na zwangerschap hoe makkelijker het gaat.

Ik ben een emotie-eter

Ik ben een emotie-eter

Herkenbaar?

Ik heb te veel gegeten. Ik eet vast mijn zorgen weg. Of toch niet?

Ik verlang ernaar om te eten als ik neerslachtig of ontmoedigd ben. Na een verhitte ruzie eet ik meer. Als ik mij angstig voel, merk ik soms opeens dat ik zit te eten.

Start je dag met een gezond ontbijt

Start je dag met een gezond ontbijt

Het ontbijt is het moment waarop je lichaam voltankt met goede energie om de dag te starten. Als je van ontbijten een dagelijkse gewoonte maakt, zal je merken dat je ook tijdens de dag gezondere keuzes zal maken.

Brainfood: tips om de examenperiode gezond door te komen

Brainfood: tips om de examenperiode gezond door te komen

De stressvolle periode van het studeren terug aangebroken. Omdat de maaltijden tijdens ‘de blok’ vaak de enige momenten van ontspanning zijn, is het extra belangrijk om ze zo lekker en vooral voedzaam te maken. Enkele ‘brainfood’-adviezen voor ouders én hun studenten.

7 redenen waarom diëten niet werkt!

7 redenen waarom diëten niet werkt!

Afvallen loop niet altijd van een leien dakje, helaas. Crash-diëten, volledig koolhydraat-arm of andere dingen die je niet kan volhouden zijn klassieke voorbeelden die gegarandeerd leiden tot joJO-effect. Maar daarnaast zijn er nog heel wat dingen die vaak verkeerd gebeuren. Hieronder vind je de Top-7 meest gemaakte fouten tijdens het afvallen – en wat jij hieraan kan doen:

Een maagverkleining maakt niet gelukkiger

Een maagverkleining maakt niet gelukkiger

Een nieuwe levensstijl wel

Het aantal obese mensen dat in Nederland kiest voor een maagverkleining, is explosief gestegen. In 1998 werden de eerste bariatrische ingrepen uitgevoerd. In 2013 lieten al 10.000 mensen de ingreep uitvoeren. Bij de ingreep wordt de maag verkleind en de darm omgelegd. Het gevolg is dat een groot deel van de maagcapaciteit overbodig wordt. Je kan daarna veel minder eten dan voor de ingreep en valt daardoor tientallen kilo’s af.

Bijzondere momenten

Bijzondere momenten

....en eetgewoonten

Vakanties, feestdagen, verjaardagen of andere bijzondere momenten, ze zijn de doodsteek voor menig ‘dieet’. De situatie is dan zo anders dan anders dat het bijna onmogelijk is om je strikte eetpatroon vol te houden. Bovendien lijkt het wel of de bijzondere momenten allemaal om eten draaien. Alles wat we vieren gaat gepaard met eten.