BOSBESSEN CITROEN MUFFINS

• 250 gram magere kwark *

• 150 gram havermoutvlokken

• 2 eieren

• 100 gram blauwe bessen

• suikervrije (Stevia) vanille druppels

• citroensap van een kwart citroen

• van dezelfde kwart ook het rasp

* ik gebruikte citroenkwark welke dus al een smaakje heeft. Gebruik je die niet heb je meer zoetmiddel nodig!

Meng de kwark met de eieren, het citroensap en voeg de vanilledruppels naar smaak toe. Meng de havermout er doorheen en rasp de citroenschil erboven. Meng tot een lobbig beslag en roer er de blauwe bessen doorheen. Verdeel over de muffinvormpjes en bak in de airfryer op 180 graden in 14 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 180 graden en bak 25-30 minuten. Let op: de tijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De muffins zijn gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.