Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

  • 300 mager (runder)gehakt
  • 1 pot witte bonen (330g nettogewicht)
  • 400 g Italiaanse wokgroente
  • 500g passata di pomodoro (tomatenpuree)
  • 800g aardappelen, geschild, voorgekookt
  • ca. 15 verse groene en/of zwarte olijven
  • Paprikapoeder
  • Vloeibare margarine
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Hak de olijven fijn maar hou er een paar achter ter garnering. Mix het gehakt met de gehakte olijven en breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. Braad de gehaktballetjes kort aan in een koekenpan met vloeibare margarine, ze hoeven niet door-en-door gaar te zijn. Doe de passata in een ovenschaal en leg hierin de wokgroente, witte bonen (eerst laten uitlekken), de aardappelen en de gehaktballetjes. Duw een beetje aan met een lepel, zodat de ingrediënten in de tomatenpuree zitten en giet er 50 ml water over. Voeg de achtergehouden olijven toe en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bestrooi de schotel met extra paprikapoeder en laat 25-30 minuten in de oven garen.

Voedingswaarde

Bevat p.p. 37 g eiwit, 55 g koolhydraten, 26 g vet, 14 g vezel, 637 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 200 gram groenten en peulvruchten binnen(*)