Het recept voor 8 a 10 repen:

7 a 8 medjouldadels, 1 groot ei (large), 100gram vlokken naar keuze (havervlokken, quinoavlokken...), 65g amandelmeel, 40g walnoten (fijngehakt), 2 el zaadjes naar keuze (chiazaadjes, hennepzaadjes, sesamzaadjes...), snufje zout, 2 el amandelschilfers.


Laat de dadels een kwartier weken in lauw water. Verwijder de pit en mix in de cutter met het ei. 

Meng met alle overige ingrediënten (behalve de amandelschilfers). 

Stort het mengsel uit in een cakevorm met bakpapier. Strijk mooi uit, bestrooi met de amandelschilfers en duw wat aan.

Bak 20 á 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat even afkoelen en snijd in repen. 

En genieten maar!

(Je kan de bars een paar dagen in de koelkast bewaren of langer in de diepvries)