Heb je spontaan trek in deze lijnzaadcrackers, dan heb je pech als je naar je werk moet. Je moet ze namelijk toch even afbakken in de oven. Maar doe je dat in het weekend, dan heb je doordeweeks toch een turbo ontbijtje! Deze lijnzaadcrackers zijn heerlijk met een plakje (geiten)kaas of bijvoorbeeld een zelf gemaakte smeersalade. Een paar plakjes avocado met een gekookte eitje, dat is ook heerlijk. Doe er eens een dot kiemgroenten of een schepje cottage cheese bovenop. Of een paar plakjes banaan. Met je beleg maak je deze crackers nog voedzamer. En een keertje pindakaas is ook erg lekker! :-)

Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr gebroken lijnzaad

  • 30 gr sezamzaad

  • 60 gr zonnebloempitten

  • 60 gr pompoenpitten

  • 200 ml water

  • 1 tl zout

Zo maak je het

  • Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom

  • Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat

  • Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakpapier (ik heb er een vel bakpapier bovenop gelegd en vervolgens met een deegroller uitgerold tot een gelijkmatige laag)

  • De laag mag niet dikker zijn dan 3-4 millimeter

  • Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten

  • Haal de bakplaat uit de oven en snijd met een pizzaroller (of met een scherp mes) de crackers in crackerformaat

  • Haal de crackers voorzichtig van het bakpapier af (de onderkant is nog licht vochtig en plakt een beetje) en draai ze om

  • bak de crackers nogmaals 25 minuten op 180 graden. Blijf er de laatste 10 minuten even bij om in de gaten te houden of ze niet te donker worden

  • Laat de crackers op een rooster afkoelen