Mijn naam is Els. Ik wil jullie vertellen over mijn strijd met de kilo’s. Zoals veel bezoekers van deze site zijn jullie op zoek naar iets dat werkt, iets wat te doen is en vol te houden is. Dat laatste kan ik nog niet bevestigen maar de andere 2 zeker wel.

Na al jaren te zwaar te zijn en altijd wel een smoes te hebben - geen tijd, te duur of niks voor mij - tikte mijn weegschaal in april 2015 de 110 kilo aan. Ondanks dat ik geen klachten had, was dit het moment dat de knop om moest. Zo gezegd, zo gedaan. 

Na een maand was er wel wat af, maar ook weer aan. Ik moest dus op zoek naar iets anders. Door een goede ervaring van een vriendin kwam ik bij Just U terecht. Dit was mijn stok achter de deur. Ik begon met een advieskuur van 3 maanden om te kijken of het bij me paste. Mijn doel was 90/95 kilo.  

Ik dronk een fles cola en at een zak chips per dag. Hiermee moest ik gelijk stoppen. En daar is veel discipline voor nodig. Discipline om te gaan sporten, discipline om niet te veel te eten, discipline om altijd vooruit te denken, waar je ook bent en ongeacht het tijdstip van de dag.

Na 3 maanden bleek Just U zeker bij mij te passen. Ik nam daarna gelijk een jaarabonnement mét flinke korting. Tijdens de zomer verloor ik geen gewicht, maar wel centimeters, omdat ik bleef sporten. Voor de kerstperiode ging ik onder de 90 kilo, maar tijdens de kerstvakantie begon ik weer te zondigen en kwam ik aan. Ik zat weer in een fase dat het me niet lukte om de juiste discipline te vinden. En dan komen de smoesjes weer om de hoek kijken…….wie hou ik voor de gek? De 90/95 kg heb ik gehaald, maar wil nog zo'n 5 kilo extra kwijt om dan nooit meer boven de 90 kilo te komen. 

Mensen roepen op het moment van een afstand al: 'Jeetje Els wat ben jij veel afgevallen!'. Dit doet mijn ego wel heel erg goed.

Dus kijk naar mij! Het kan echt, met de juiste begeleiding en discipline is er voor iedereen een gewenst resultaat! Voor mij hopelijk over een maandje 20 kg eraf, de strijd gaat door.